Ako originálne požiadať o ruku? Tipy na miesto, reč či prsteň | VIPgold

Žiadosť o ruku môže byť rôznorodá a o tom, ako bude vyzerať, rozhodujete vy sami. Niektorí ju plánujú do najmenších detailov, vyhľadávajú dokonalé miesto a vyberajú najkrajší prsteň. Iní sa nechávajú unášať náhodou a spontánnosťou. Nenašli ste sa v žiadnom z týchto opisov? Nevadí! Možno máte skôr neobvyklé a originálne nápady, ako položiť tú dôležitú otázku. A to je v poriadku, pretože tento článok sa bude venovať práve netradičným spôsobom, vrátane návodu pre tých, ktorí ešte váhajú.

Ako vybrať ten správny zásnubný prsteň?

Prvým krokom k úspešnej žiadosti o ruku by mal byť výber zásnubného prsteňa, ktorý bez slov odráža osobnosť vašej budúcej snúbenice. Budúca nevesta má nepochybne vlastný štýl i predstavu, s ktorou sa vám buď sama zverí, alebo budete musieť byť viac vnímavý a pospájať si skladačku svojpomocne. 

Rozlúštite jej štýl a preferencie

Skúste sledovať jej každodenný štýl obliekania, či nosí šperky a ak áno, ako ich kombinuje. Zistite, ktorú farbu kovu má najradšej a ktorú vôbec neznesie, keďže práve farba kovu bude zohrávať veľmi dôležitú úlohu pri konečnom výbere prsteňa v zlatníctve.

Ak vaša nastávajúca patrí do skupiny žien, ktoré šperky vôbec nenosia a nenájdete u nej ani jedny náušnice, pôjde o komplikovanejší prípad, ale nie nevyriešiteľný. V showroome VIPgold sme si za tie roky prešli rôznymi situáciami a môžete sa spoľahnúť, že vám so správnym výberom na 100% pomôžeme.

Výrazný kúsok vs. jednoduchá elegancia

Vo veľkej väčšine prípadov, ak má žena rada šperky a nosí ich na dennej báze, poteší sa skôr výraznejšiemu kúsku, kde budú centrálnemu briliantu dominovať i tie postranné a spoločne vytvoria neprehliadnuteľný efekt.

Pri žene, ktorá má šperkovnicu prázdnu, radíme vybrať sa jednoduchším smerom. To znamená sústrediť sa na jeden centrálny briliant vhodnej veľkosti, ktorý nebude budúcej snúbenici vizuálne ani nosením prekážať. Ona ho bude chcieť s radosťou nosiť.

Nečakajte na poslednú chvíľu!

Rada pre vás: Ak si prajete prsteň podľa vlastných parametrov alebo chcete vytvoriť vlastný dizajn, nečakajte na poslednú chvíľu. V takom prípade odporúčame dať si dosť času a dôkladne premyslieť výber prsteňa. S výberom prsteňa by ste mali začať aspoň tri mesiace pred plánovaným návrhom.

Ak ide o náhlu a spontánnu žiadosť, nemajte obavy. V našom showroome máte možnosť vybrať si zo stoviek modelov, čo vám umožní nájsť ten pravý prsteň, ktorý bude vyjadrovať vaše pocity a daný moment.

Ako vybrať vhodné miesto na žiadosť o ruku?

Ako sme už spomenuli, neexistuje jedno jediné správne miesto, na ktorom by ste mali trvať za každú cenu. Každý z nás má svoju jedinečnú osobnosť, a preto výber vhodného miesta bude záležať na individuálnych preferenciách. Doma alebo v prírode? Luxus alebo jednoduchosť? V zahraničí alebo skok z lietadla?

Možno si kladiete otázku, či možností nie je príliš veľa a obávate sa, že váš výber nebude vyhovovať vkusu vašej partnerky. Áno, existuje táto možnosť, ale ak dobre poznáte svoju partnerku, tak budete vedieť, že keď v bežnom živote preferuje tiché a súkromné chvíle pred veľkými spoločenskými udalosťami, radšej zvolíte intímne a súkromné prostredie, aby ste sa vyhli zvedavým pohľadom okoloidúcich. A to isté platí aj opačne. Kľúčom k úspešnej žiadosti o ruku je poznanie ženy, z ktorej chcete spraviť svoju snúbenicu, neskôr manželku. 

A aké sú to tie nezvyčajné miesta na žiadosť o ruku, ak si odmyslíme domáce prostredie?

Romantický piknik

Inšpirujte sa romantickým piknikom v parku alebo na záhrade, kde si môžete vytvoriť intímnu atmosféru. Miesto si môžete vyzdobiť, pripraviť vlastné občerstvenie, bublinky a v neposlednom rade sladkú bodku v podobe prsteňa. 

Dobrodružstvo v prírode

Ak ste viac dobrodružný typ človeka, radi sa hýbete a máte spoločnú vášeň pre objavovanie nových miest, čo tak si vyraziť na ešte nezabudnuteľnú túru, na ktorej konci, svoju partnerku požiadate o ruku? Týmto originálnym spôsobom zaručene povzbudíte jej endorfíny po náročnom výstupe. Predstavte si ten nádherný moment, keď ste obklopení krásnou prírodou, po náročnom výstupe, a náhle prichádza tá magická otázka. Povedali by ste nie? 

Plavba okolo sveta

Dnes sú v obľube aj niekoľkodňové a týždňové plavby po celom svete, ak ste fanúšikom lodí a chvíľkového splynutia s vodným svetom, môžete vyraziť na plavbu loďou. Požiadajte partnerku o ruku pri západe slnka na jej palube. Pre tých, ktorí majú odvahu, existujú aj nezvyčajné žiadosti, ktoré sa odohrávajú pod hladinou  a veru, to je niečo, čo ako príbeh obstojí aj u ďalších generácií. 

Karaoke

Už ste niekedy spievali karaoke, alebo len v sprche? Dajte šancu svojmu hudobnému talentu a skúste napísať vlastnú autorskú pieseň, ktorú potom zaspievate pred publikom a zakončíte to tým, že svojej partnerke podáte prsteň. Na niečo podobné nikdy nezabudne ani ona, ani ostatní, ak pôjde o žiadosť na verejnosti. 

Romantický večer

Keď hovoríme o talentoch, nemôžeme zabudnúť na kulinársku zručnosť, konkrétne na varenie a pečenie. Pre svoju partnerku môžete pripraviť sladkú večeru a pridať k nej prsteň ako špeciálnu prílohu. Avšak dávajte pozor, neodporúčame skrývať prsteň v jedle, pretože určite nechcete skončiť v nemocnici, ako to býva v amerických filmoch.

Miesto prvého rande

Pamätáte si na miesto vášho prvého rande? Páčilo by sa jej, keby také prvé rande zažila znova s tým, že na konci sa vaše cesty nerozídu smerom domov, ale v skutočnosti začnete novú spoločnú predmanželskú cestu? Ak ste si odpovedali áno, máte perfektný tip.

Exotické dovolenkové destinácie

Dovolenkové destinácie sú obrovským lákadlom pre žiadosti o ruku, od luxusných ciest na malebné pláže najznámejších miest, akými sú Maledivy, Maurícius, Seychely, až po výlety na skoro neobývané ostrovy. Aj tu je možností a destinácií neúrekom. 

Fotobunka

Ak ste obaja zábavné kôpky ľudí, výber môže padnúť na vtipné fotenie sa vo fotobunke, kde ju prekvapíte a ešte to aj budete mať zvečnené na nesmrteľných fotografiách, ktoré zachytia všetky bezprostredné chvíľky prekvapenia na vašich tvárach. 

Akú reč si pripraviť?

Ak ste skutočne rozhodnutí ísť do toho, pripravili ste sa na žiadosť o ruku správnym výberom prsteňa a miesta, zostáva vám posledná maličkosť a tou je reč. Pôjde o jedinečný zážitok, ktorý si budete chcieť obaja navždy zapamätať a práve vašou snahou môžete v konečnom dôsledku dosiahnuť tohto želaného efektu. Určite stojí za to obetovať trochu času navyše a vymyslieť, aké slová sa najviac hodia k tomu vášmu momentu. Malo by ísť o úprimné a srdečné vyznanie, niečo, čo skutočne cítite a možno bežne nehovoríte. O to krajší efekt zblíženia dosiahnete. 

Toto všetko sú len útržky z enormného množstva, ktoré máte na výber. Je úplne v poriadku inšpirovať sa niekým iným, pretože môže ísť presne o váš štýl, alebo vymyslíte niečo, čo nik pred vami neskúsil. Fantázii sa medze nikdy nekladú. 

Želáme veľa šťastia! 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz